Learn more about travelling in Moldova on: moldova.travel
photo
Balațel Elana

Pensiunea „Casa Parintească”

  • Limba: Engleză , Spaniolă , Română
Irina Iacoban

Pensiunea „Casa Parintească”

  • Limba: Engleză
Cristina Rus

Pensiunea „Casa Parintească”

  • Limba: Rusă , Engleză , Spaniolă , Română , Italiană , Spaniolă
Cernous Vladimir

Pensiunea „Casa Parintească”

  • Limba: Rusă , Engleză , Română
Pensiunea „Casa Parintească”

Pensiunea „Casa Părintească” nu este doar locul în care renasc obiceiurile și tradițiile străvechi, ci și locul unde cele mai inovatoare și moderne forme de învățare non-formală sunt aplicate, situată în satul Palanca, raionul Călărași.

Proprietara acesteia, doamna Tatiana Popa, și-a transformat casa familiei într-un muzeu al măiestriei. Muzeul expune articole din viața țărănească de altădată, inclusiv textile vechi, articole de uz casnic, unelte și fotografii. Se pot organiza programe etnofolclorice cu cântece și dansuri tradiționale sau diferite alte activități, cum ar fi ateliere cu artiști locali.

Prânzul este servit de obicei în curtea muzeului. Meniul include bucate tradiționale asociate cu vinul de casă. Vă recomandăm să gustați ceaiuri organice din plante cu prăjitură de cireșe numită „vărzari” cu o aromă extraordinară și să vă îndulciți ziua cu delicioasa dulceață de zmeură.

În apropierea muzeului se află o splendidă biserică veche de lemn – închinată Fecioarei Maria. Biserica a fost construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Tot aici, pe 7 iulie se celebrează sărbătoarea națională numită „Sânziene“ - o ocazie perfectă pentru a vizita satul Palanca.

Puteți rezerva o cameră aici: https://winetours.md/rom/agropensiuni/pensiunea-casa-parinteasca

Email: casa.parinteasca@gmail.com

Explorează mai mult
Редактор